De afscheidsmusical tijdens de coronacrisis

De afscheidsmusical tijdens de coronacrisis. Afgelopen jaar (2020) hebben we een uitgebreide paper uitgebracht met mogelijkheden voor het spelen van een afscheidsmusical tijdens de coronacrisis. We hadden toen nog geen vermoeden dat we er op dit moment nog steeds mee te maken zouden hebben, maar niets blijkt minder waar. Om deze reden hebben we de paper weer online gezet ter inspiratie.

In 2020 hebben we ontzettend veel mooie en bijzondere uitvoeringen gezien. Sommige met publiek, al dan niet in combinatie met een stream, terwijl andere een film hebben gemaakt van de musical. Hoe dan ook hebben we ontzettend veel creativiteit gezien bij de kinderen, docenten en scholen en dat heeft ervoor gezorgd dat groep 8 gelukkig toch een geweldig mooi een waardevol afscheid heeft gehad!

We hopen dit natuurlijk ook weer terug te zien in 2021. Blije kinderen die met elkaar een prestatie van formaat neer gaan zetten. En ook dit jaar gaan we weer kijken hoe we zo goed mogelijk mee kunnen denken om de uitvoering te laten slagen.

De afscheidsmusical tijdens de coronacrisis

De paper van vorig jaar sluit daar op dit moment niet volledig bij aan. De situatie is anders en de regels zijn anders. Toch nodigen we iedereen uit deze (gratis) paper te downloaden om alvast ideeën en inspiratie op te doen.

Komende tijd gaat er heel veel veranderen en overheid geeft aan dat vanaf 1 juli festivals weer plaats mogen vinden. Dat, in combinatie met de vaccinaties, geeft een bijzonder hoopvol beeld. De meeste musicals worden gespeeld vanaf de laatste week van juni, dus dan is de situatie al enorm veranderd t.o.v. waar we nu zijn. Wij zijn hoopvol!

We wensen iedereen heel veel succes, plezier en wijsheid tijdens het voorbereiden en opvoeren van de musicals in dit bijzondere jaar!

(Versie 1.0 / 20 april 2020)

Aanvullend op bovenstaande paper hebben we per musicaltitel een hand-out gemaakt met extra tips en ideeën.

Op dit moment wordt hard gewerkt om alle titels van een hand-out te voorzien. Staat uw musical er nog niet tussen dan vragen we u nog een paar dagen geduld.

Afscheidsmusical ‘De Diamantroof!’

Afscheidsmusical ‘De beer is los!’

Afscheidsmusical ‘Bende op de camping!’

Afscheidsmusical ‘Help, we zijn het bruidspaar kwijt!’

Afscheidsmusical ‘Alles overboord!’

Afscheidsmusical ‘Het dak eraf!’

Onze musicals zijn ook te vinden op Musical op school en Afscheidsmusicalportaal.